جهاد دانشگاهی استان خوزستان-آزمایشگاه
علوم آزمايشگاهي-جهاد دانشگاهي استان خوزستان-پزشكي-هماتولوژي-پاتولوژي-اهواز

یک متخصص داخلی با اشاره به این‌كه فقر آهن و ویتامین B12 از عوامل بروز کم خونی است، گفت: فقر آهن و کمبود ویتامین‌ها یکی از علل شایع کم خونی در کشور است.

بابک تمیزی‌فرد در گفت‌وگو با (ایسنا)، با اشاره به این‌که میزان کم‌خونی در افراد با توجه به سن، جنس و وضعیت فیزیولوژیکی آن‌ها متفاوت است، اظهار کرد: کمبود گلبول قرمز و هموگلوبین از جمله عوامل کم خونی است.وی با بیان این‌که فعالیت گلبول‌ها و هموگلوبین‌های خون در بدن دارای اهمیت زیادی است، افزود: کار اصلی گلبول‌ها و هموگلوبین‌ها انتقال اکسیژن به سلول‌های بدن است که کم خونی میزان اکسیژن و دی‌اکسیدکربن سلول‌ها را دچار اختلال می‌کند و موجب آسیب دیدن بافت‌های بدن به ویژه ماهیچه‌ها و مغز می‌شود.

تمیزی‌فرد با بیان این‌که خستگی زودرس، تنگی نفس تغییر شکل در ناخن‌ها و ایجاد زخم در دهان از دلایل کم خونی است، ادامه داد: رنگ پریدگی پوست صورت، درد سینه، دلهره، گیجی و اضطراب را نیز می‌توان به عنوان نشانه‌های كم خونی نام برد.این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به این‌که کمبود ویتامین‌ها، آهن و بیماری‌های مزمن موجب کم‌خونی می‌شود، افزود: افرادی که به صورت طولانی مدت دچار كم خونی هستند با دارو و رژیم غذایی درمان می‌شوند و در افرادی که به صورت حاد و ناگهانی دچار کم‌خونی می‌شوند تزریق خون لازم است.

تمیزی‌فرد با اشاره به این‌که مصرف ویتامین‌ها می‌تواند کمبود آهن و در نتیجه کم خونی ناشی از فقر آهن را جبران کرد، ادامه داد: رژیم‌های سخت گیاه خواری موجب کمبود ویتامین B12 در بدن می‌شود که علاوه بر ایجاد کم خونی موجب کم شدن حافظه و عدم تعادل در راه رفتن می‌شود.وی با اشاره به این‌که در صورتی که مقدار کم خونی زیاد باشد، علامت‌های شاخص کم خونی بیشتر نمایان می‌شود، اظهار کرد: کم خونی خفیف با تشخیص به موقع درمان می‌شود.

این متخصص داخلی تصریح کرد: کم خونی در تمام سنین وجود دارد اما در زنان به علت دوران عادت ماهیانه و بارداری بیشتر دیده می‌شود و مردان اصولا در سنین 15 سالگی تا 40 سالگی کم خونی ندارند.تمیزی با بیان این‌که زمان مصرف قرص‌های مکمل و آهن نیز مهم است، تصریح کرد: بهترین زمان استفاده از قرص آهن، آخر شب و با معده خالی است چرا که در این زمان حداکثر جذب ویتامین در بدن ایجاد می‌شود.




تاریخ: دو شنبه 20 شهريور 1391برچسب:,
ارسال توسط نجات سبحانی
شما برای خرید لوازم آرایش کجا می روید؟ داروخانه ؟ فروشگاه های عرضه کننده لوازم آرایشی و بهداشتی؟ شاید هم می روید سراغ بساط دست فروش ها و با قیمت کمتر چند قلم از محصولات آرایشی و بهداشتی را می خرید و می برید خانه. به هر حال اگر اهل استفاده از لوازم آرایش در منزل هستید، بد نیست اصول خرید این محصولات را یاد بگیرید. در اینجا به 3 خطای رایج در خرید لوازم آرایشی اشاره می کنیم :
اشتباه اول : بی توجهی به خطرمسمومیت
خیلی از بانوان طرفدار لوازم آرایشی هستند که روی پوست آنها ماندگاری طولانی تری داشته باشند که البته فروشندگان هم با توجه به این نیاز،محصولات خود را تحت عنوان، رژلب 24 ساعته و یا کرم پودر گریم به مشتریان عرضه می کنند. بد نیست بدانید مواد آرایشی که دارای ماندگاری طولانی تری روی پوست هستند حاوی درصد بالایی سرب هستند زیرا این فلز تاثیر زیادی در باقی ماندن پارافین و رنگهای صورت روی پوست دارد. هر چه قدر سرب در این محصولات آرایشی بیشتر باشد ماندگاری این محصولات روی پوست هم طولانی تر خواهد بود.
توصیه کاربردی: برای اینکه بفهمید لوازم آرایشی که قصد خرید آن را دارید حاوی سرب است یا نه، می توانید از آزمایش بسیار ساده ای استفاده کنید. مقداری از رژ لبتان را روی دستتان بمالید،با یک انگشتر طلا روی آن را خراش دهید.اگر رنگ آن به مشکی تغییر یافت، مطمئن باشید که آن محصول دارای درصد بالایی از سرب است.بد نیست بدانید لوازم آرایشی معتبر که مواد مصرف شده در تولید آن روی برچسبشان ذکر شده است، سرب ندارد و وزارت بهداشت نیز برای لوازم آرایشی و بهداشتی که حاوی سرب باشند،برچسب فارسی تایید شده صادر نمی کند.
اشتباه دوم : بی توجهی به تاریخ مصرف
آیا شما هم عادت دارید اگر عاشق رنگ یک سایه چشمتان هستید، آن را سالها درون کشوی میز آرایشتان نگه دارید؟ ولی حتما می دانید پس از چند سال آن ماده آرایشی دیگر حالت پودری اولیه خودش را ندارد و به آسانی روی پوست شما پخش نخواهد شد. دومین نکته ای که هنگام خرید لوازم آرایش باید به آن توجه کنید تاریخ مصرف ذکر شده روی جعبه لوازم آرایشی است. به گفته محققان روسی بیش از نیمی از بانوانی که برای خرید لوازم آرایش به فروشگاه ها می روند کوچکترین توجهی به تاریخ مصرف این محصولات ندارند و به علاوه تا وقتی تمام نشود آن را دور نمی ریزند. این در حالی است که بسیاری از این محصولات ماهها نیز در فروشگاهها، گمرک و.... باقی می مانند و وقتی به فروش می رسند چیزی به پایان تاریخ مصرف شان باقی نمانده است.
توصیه کاربردی: هنگام خرید لوازم آرایشی قبل از پسندیدن رنگ این محصولات به دنبال تاریخ مصرف آن باشید. محصولات معتبر حتما دارای تاریخ تولید وتاریخ انقضا هستند. معمولا محصولات آرایشی وقتی بوی بدی می گیرند و دیگر آن قوام و پوشانندگی اولیه خودشان را ندارند شما می توانید مطمئن باشید که تاریخ مصرفشان به پایان رسیده است.
اشتباه سوم : اخرید محصول قلابی به جای اصل
ممکن است شما به جعبه یک ریمل نگاه کنید و ببینید برچسب کنترل کیفیت وزارت بهداشت را دارد و با خیال راحت آن را بخرید ولی بد نیست بدانید فقط داشتن برچسب وزارت بهداشت کافی نیست.دکتر سیدجمال سعید واقفی،دبیر انجمن داروسازان می گوید: «گاهی مواد آرایشی بهداشتی که حتی از کانالهای رسمی و با مجوز وزارت بهداشت و درمان وارد کشور می شوند بسته بندی پلمپ شده ندارند و به راحتی به وسیله افراد سودجو تخلیه و با مواد دیگری پر می شوند که ممکن است عوارض بدی روی سلامت پوست شما برجای بگذارند. درا ین صورت شما پول زیادی بابت یک مارک معتبر پرداخته اید ولی لوازم آرایشی قلابی را مصرف می کنید. در برخی از موارد متخلفان حتی قالب ظروف و برچسب مواد خارجی راساخته و با موادی بسیار متفاوت با موادی که روی ظرف درج شده است، پر می کنند که این مساله سلامت مصرف کنندگان را تهدید می کند.این در حالی است که با وجود پرداخت هزینه بسیار زیاد برای تهیه مواد خارجی و با اطمینان از برچسب وزارت بهداشت باز هم معلوم نیست که واقعا چه چیز مصرف می کنند. »
توصیه کاربردی: برای اینکه دچار چنین مشکلاتی نشوید اول لوازم آرایشی معتبر را انتخاب کنید و سپس از برچسب وزارت بهداشت و پلمپ بودن آن محصول مطمئن شوید.چندی است که شما برچسبهای سفید رنگی با نوشته های سیاه رنگ را روی محصولات آرایشي می بینید. براساس ماده 11قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی، آرایشی وبهداشتی باید روی تمام اقلام خارجی برچسب فارسی نویسی شامل نام محصول، نام تجاری، تاریخ تولید و انقضا،شماره مجوز ورود از وزارت بهداشت و نام شرکت واردکننده درج شده باشد. دقت کنید شماره ثبت، شماره بهره برداری و بارکد به هیچ عنوان نشانه مجوز تولید بهداشتی نیست و مواد آرایشی باید دارای پروانه ساخت یا مجوز رسمی ورود از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشند. بد نیست بدانید مندرجات وزارت بهداشت روی مواد وارداتی به سه شکل برچسب، مهر ( مانند درج تاریخ تولید و تاریخ انقضا) یا به صورت فارسی نویس روی برچسب اصلی ظرف است که نوع آخر، بهترین نوع ممکن برای غیرتقلبی بودن آن محصولات است



تاریخ: دو شنبه 20 شهريور 1391برچسب:,
ارسال توسط نجات سبحانی
درد کمر می تواند تندوتیز باشد و یا فقط یک درد مبهم باشد. درد کمر یکی از شایع ترین دردهایی است که در هر سنی می تواند بروز کند. باورهای غلط و درستی برای بهبود درد کمر وجود دارد که در مطلب زیر، تعدای از آنها را می بینیم.

کمر درد

1- صاف بنشینید.

این باور غلط است.

درست است که خمیده نشستن یا راه رفتن برای سلامت کمر، بسیار مضر است، اما اگر خیلی هم صاف و مستقیم بنشینید و در همان حالت مدت زیادی بمانید، فشار زیادی به کمر شما وارد می شود.

اگر شما برای مدت زمان طولانی می نشینید، سعی کنید این کارها را انجام دهید:

به راحتی بر روی صندلی خود بنشینید.

هر چند مدت یک بار پاهای خود را بر روی زمین بگذارید و کمر خود را کمی خم کنید.

خیلی ننشینید و کمی هم بایستید و یا راه روید.


2- وسایل سنگین را بلند و حمل نکنید.


این باور درست است.

البته سنگینی بار به اندازه روش بلند کردن آن از زمین اهمیت ندارد. هر چند که نباید بار سنگین بردارید، ولی اگر مجبور به این کار شدید، از کمر خم نشوید، بلکه زانوهای خود را خم کنید و چمباتمه بزنید و نزدیک جسم بنشینید و آن را به آرامی بلند کنید. در این حالت باید پشت شما صاف باشد.
اگر خیلی صاف و مستقیم بنشینید و در همان حالت مدت زیادی بمانید، فشار زیادی به کمر شما وارد می شود

3- در رختخواب استراحت کنید.


این باور غلط است.

آسیب حاد و یا پیچ خوردگی که باعث درد کمر می شوند، با استراحت کردن خوب می شوند. اما اگر درد کمر در اثر کشیدگی عضله باشد، پزشک انجام فعالیت بدنی عادی را توصیه می کند و خوابیدن در رختخواب در این حالت (برای چند روز) می تواند باعث بدتر شدن درد کمر گردد.



4- یک نوع بیماری یا آسیب جسمی باعث درد کمر می شود.

این باور درست است.

آسیب دیسک کمر، برخی بیماری ها، عفونت ها و حتی بیماری های ارثی می توانند دلیل درد کمر باشند.


درد کمر

5- تشک سفت برای کمر بهتر است.


این باور غلط است.

یک تحقیق در اسپانیا نشان داد افرادی که در تشک معمولی (نه سفت و نه شل) خوابیده بودند، نسبت به آنهایی که در تشک سفت خوابیده بودند، دارای درد کمر کمتری بودند.

افراد گوناگون به تشک های متفاوتی نیاز دارند که بستگی به نحوه خوابیدن و علت کمردرد آنها دارد.



6-هر چقدر وزن بدن بیشتر باشد، درد کمر نیز بیشتر است.

این باور درست است.

وزن مناسب باعث جلوگیری از درد کمر می باشد. چاقی بر قسمت کمر فشار وارد می آورد.

افرادی که چاق هستند و یا افرادی که بیشتر هفته بی تحرکند ولی یک روز خیلی فعالیت می کنند، بیشتر دچار کمردرد می شوند.



7- لاغر بودن مساوی است با بدون درد کمر بودن.

این باور غلط است.

هرکسی می تواند دچار درد کمر شود.

در حقیقت افراد خیلی لاغر هم ممکن است دچار شکستگی استخوان کمر و یا خرد شدن مهره های کمر شوند.
پزشکان برای درمان درد کمر، طب سوزنی را توصیه کنند. البته این کار باید توسط متخصص آن و در مراکز درمانی مجاز و معتبر انجام شود

8- ورزش برای کمردرد مضر می باشد.


این باور غلط است.

ورزش منظم از کمر درد جلوگیری می کند.

افرادی که در اثر آسیب حادی، دچار کمردرد شده اند، تحت نظر پزشک می توانند یک برنامه ورزشی ملایم داشته باشند و باید به تدریج بر شدت این ورزش ها اضافه شود.

پس از فروکش کردن درد، برنامه ورزشی ممکن است از عود درد کمر جلوگیری کند.


طب سوزنی

9- طب سوزنی می تواند درد کمر را تسکین دهد.

این باور درست است.

پزشکان برای درمان درد کمر و برای اشخاصی که توسط درمان های خانگی بهبود نیافته اند، طب سوزنی را توصیه کنند.

البته این کار باید توسط متخصص آن و در مراکز درمانی مجاز و معتبر انجام شود.



10- روش درمانی کایروپرکتیک (از طب مکمل) درد را آرام می کند.

این باور درست است.

متخصصان کایروپرکتیک و برخی پزشکان ارتوپد با دستکاری ستون فقرات درد کمر را بهبود می دهند. آنها با دست خود بر استخوان ها و بافت های اطراف کمر، فشار وارد می کنند.

اما این روش درمانی، برای همه افراد مناسب نیست و همانند طب سوزنی باید توسط متخصص آن و در مراکز درمانی مجاز و معتبر انجام شود.



11- یوگا به بهبود کمردرد کمک می کند.

این باور درست است.

اگر درد کمر تا سه ماه ادامه داشت، یوگا می تواند کمک کننده باشد.



تاریخ: دو شنبه 20 شهريور 1391برچسب:,
ارسال توسط نجات سبحانی

آرشیو مطالب
پيوند ها
امکانات
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 27
بازدید دیروز : 35
بازدید هفته : 103
بازدید ماه : 102
بازدید کل : 8483
تعداد مطالب : 66
تعداد نظرات : 21
تعداد آنلاین : 1



Alternative content